top of page
Featured Posts

Den viltre streken og friheten til å skape The wild Line and the freedom to create

Existence

å forstå et bilde..

slik jeg forstår livet?

"Jeg arbeider hele tiden mellom de to ytterpunktene, kaos og kontroll. Det er viktig å la bildet være åpent, på min måte, likevel med kontroll, slik det er viktig å å ta kontroll over og skape våre liv." (Sitat fra «Den levende kunsten.)

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Jeg hadde mange tanker om hvordan livet mitt skulle bli. Jeg la planer. Mye har blitt som jeg tenkte, men mye har også blitt ganske annerledes. Og jeg regner med at mange av dere kan kjenne dere igjen i dette, å plutselig være inne på veger, ukjente eller fremmede?

Jeg er opptatt av at vi, du og jeg, skal finne tilbake til den vi opprinnelig var tenkt å være. Før påvirkning fra «alt» rundt oss tok overtaket og formet oss…jeg er opptatt av hvordan vi håndterer utfordringer, hvem vi er og hvordan vi takler våre liv.

Kunsten min er blitt en redskap til å besvare mange spørsmål. Og jeg registrerer at mange synes det er spennende å være med på denne reisen, noe jeg synes er veldig hyggelig!

For hva er nå kunst til for? Hva er kunstens oppgave?

Jeg møter stadig mennesker som unnskylder seg og sier «jeg kan ikke noe om kunst, jeg…men jeg synes det er fint», det er "noe" som berører meg." Mange føler det slik, at det er en elite, en gruppe mennesker som skal ha lov til å mene noe og uttale seg om kunst.

Slik skal det ikke være. Kunst skal sette igang følelser, erindringer, betraktninger…og det er viktig at alle skal forstå at de har full rett til å mene, betrakte og føle i forhold til et kunstverk. Dette er kunsten til for!!

Som kunstner ønsker jeg å male hver dag, likevel er det ikke hver dag jeg har tiden jeg trenger, er konsentrert nok… har overskudd eller er inspirert nok..for det jeg skal male, skal være ekte, det skal være nært, det skal være det jeg er opptatt av. Jeg må ha tid og ro…skape atmosfæren og legge til rette. Å male gjør jeg best når jeg føler meg «hel» og «levende».

Da jeg malte «Existence» følte jeg meg virkelig "levende". Her finnes elementer av kaos, av kontroll, av lys..og mørke. Det finnes en kraft, det finnes en styrke, lek, alvor… Streker som boltrer seg..

Og jeg skal ikke fortelle deg hva dine følelser skal være i forhold til det du ser. Du skal selv oppleve. Hente opp fra underbevisstheten..Dine erfaringer gir deg retten til å tolke bildet, og det er du som skal bygge historien videre.

_____________________________________________________________

Jeg blir nok ikke husket for å ha laget de vakreste bildene, de peneste, nydeligste eller morsomste…

Jeg blir nok heller ikke husket for bildene med pastellene, de pyntede eller sirlige…

Men..jeg kan virkelig tenke meg å bli husket for bildene som viser ærlighet, kjærlighet, og om mulig…vist deg veien videre..satt igang en prosess i deg som har ført deg videre….

til å bli bedre kjent med deg selv- finne lys, erkjenne mørke, starte de nye stiene du ønsker å gå..kjenne energi, kraft, håp og glede..

for…vi har friheten i oss, til å skape..

Jeg blir glad hvis du ser på «Existence» en gang til…

Hvilken historie ser du denne gangen?

Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet nedenfor eller send meg en mail. Om du liker og deler er jeg takknemlig for det!

Kontakt oss

Takk for innsendingen din!

Recent Posts
Search By Tags
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
Follow Us
bottom of page