top of page
Featured Posts

"Fortsett å fortelle" - hvorfor? "Keep on telling"- why?


Fortsett å fortelle - KEEP ON TELLING!

Hva tenker du er viktig for deg idag?

Dagene flyr fort, og det er mye vi skal rekke…små bagateller, viktige ting, hver eneste dag. Vi løper fra det ene til det andre kanskje uten å tenke over hva eller hvorfor, av ren rutine foretar vi oss det vi tror er viktig…

Jeg tenker det er viktig å ikke ukritisk følge med i strømmen av det vi tror andre forventer av oss.

Jeg tenker det er viktig å stoppe opp, foreta en evaluering…

Jeg elsker å male..ikke bare fordi jeg nyter å omgi meg med farger. Men jeg elsker å lage bilder som uttrykker noe jeg synes er viktig. Som for eksempel bildet «Keep on telling».

Å fortsette å fortelle..og fortsette å sette søkelyset på…å fortsette å stå for det vi mener er riktig..

Det blir for meg så meningsfyllt!!!! at jeg ønsker å fortelle HELE verden!! med min kunst at vi må stå opp for de gode eksemplene. Ytringsfriheten, hvor viktig er det ikke at vi tør og våger å stå for det vi mener!

Jeg har lyst til å nevne et par eksempler…Henrik Ibsens «Dukkehjem», «En Folkefiende»…ikke populært å skrive disse tekstene som ble sett på som en provokasjon mot det bestående. Derfor rømte også Ibsen landet til tider..

Arnulf Øverland skrev «Du skal ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer deg selv»

Viktigheten av å stå opp for de gode verdiene, for det man tror på, vi har gjort det til alle tider...og vi må fortsette å fortelle, synliggjøre urettferdighet, nød, vold….

Maleriet «Keep on telling» blir iår presentert i boken "MUSA international Art in the future", som blir utgitt i Kiev, Milano og Paris. På forsiden ser vi Leonardo da Vincis kjente maleri «Mona Lisa»…og jeg kan ikke annet enn å spørre: Hvem er du Mona Lisa? I mange år har hun vært en gåte, nå antar man at Mona Lisa var italiensk og gift med den søkkrike florentinske silkehandleren Francesco del Giocondo. Likevel vil vi nok fortsette å undres over «hvem hun opprinnelig var»? Hennes melankoli, hennes uttrykk, smil….hva tenker hun? Hva skjuler seg bak hennes fasade? Hva kunne hun fortalt..om hun fikk anledning til å fortelle..?

«Keep on telling» er også omtalt i «Genius ART», en artikkel i det italienske kunstmagasinet «Effetto ARTE» i mars/april. Jeg er oppriktig glad og stolt over å kunne delta med dette bildet som betyr så mye for meg.

Jeg tenker at livet har forekjellige faser. Hver fase eller periode har sin egenart. Gir rom og anledning til forskjellig fokus og innhold.

Men det blir viktig for meg å stille spørsmålet, både for meg selv og andre...

Hva tenker du er viktig for deg idag?

Hva blir viktig for deg imorgen? Om en uke? Om ti år???

Ved å sette øye på det vi ikke ønsker skal være en del av vår verden, har vi muligheten til å gjøre en endring.

«Keep on telling»!

Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet nedenfor eller send meg en mail. Bildet "Keep on telling"...hva ser du i bildet? Har bildet betydning for deg?

Om du liker og deler er jeg takknemlig for det! Tusen takk!

Kontakt oss

Takk for innsendingen din!

Recent Posts
Search By Tags
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
Follow Us
bottom of page