top of page
Featured Posts

«Skjørhet» til ettertanke "Brittleness» for reflection

Generasjoners bevisste valg eller rene tilfeldigheter?…

Sommertid, ferie, fritid, forelskelse, flørting. Ja, mang et barn er blitt unnfanget sommerstid…. Da jeg ble invitert til Monaco for å delta på Gemluc Arts utstilling sist høst, var temaet «Han og henne».

«Han og henne», tenkte jeg, det må bli enkelt for meg å male. Jeg elsker jo rødfargen, jeg elsker å blande den med gult, hvitt….her kan jeg virkelig boltre meg, energi, lidenskap, kjærlighet..

Men det skulle altså ikke bli slik.. Jeg fant fram lerretet og gjorde meg klar.

Fargene stod foran meg, innbydende, penslene også…klar til å føre malingen utover.. Sort blander jeg alltid selv. Av en eller annen grunn var det sort jeg startet med, forsiktig…de sarte nyansene av blått, gult og rødt blandet seg med vann, som en akvarell fløt de utover..

Jeg kom aldri tilbake til tanken jeg hadde før jeg startet. Jeg var "hektet" på alt annet enn energi, kraft og lidenskap….jeg møtte plutselig SKJØRHETEN og SÅRBARHETEN i "det hele".

Tankene, betraktningene, historier som var blitt meg fortalt….om forfedre, som hadde truffet hverandre, noen ved en tilfeldighet, andre mer opplagt at det skulle bli dem. Noen døde, for deretter igjen å treffe sin nye kjærlighet…

Motivet på lerretet foran meg fremstår som mer og mer facinerende, jeg ser plutselig tilbake i tid, langt tilbake….Jeg ser generasjoner før meg, hvilke valg de hadde tatt og hvordan dette igjen er årsaken til at akkurat JEG er den jeg er idag.

En forunderlig tanke.

En forunderlig kommunikasjon med et lerret og noen farger som ønsket å boltre seg på egenhånd.

Og jeg lyttet.

Det ble mennesker, i tiden, gjennom tiden….det ble renhet, unnfangelse, "tråder", forbindelser til det ufødte liv. Noen skjøre, små brudd, likevel med sammenheng…

Slik ble altså maleriet «Skjørhet/Brittleness» til. Betraktninger over «livet», hvor sårbart og skjørt alt er. Og jeg tenker over denne sommers flørt, forelskelse, nye unnfangelser, hvilket mysterium vi er en del av….:-)

«Skjørhet/Brittlesness» er vist i Furst Rainer Auditorium i Monaco og i «European Museum of Modern Art" i Barcelona.

Jeg har mottatt «Rome Imperial International Prize 2015» med bakgrunn i dette verket.

www.kariart.net

Jeg er takknemlig om du "liker" og deler hvis du synes dette var fint å lese....jeg ønsker deg fortsatt fine sommerdager. :-) <3

Kontakt oss

Takk for innsendingen din!

Recent Posts
Search By Tags
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
Follow Us
bottom of page