top of page
Featured Posts

Sårbart Ego - Vulnerable Ego


Sårbart EGO - hva har formet deg fra du var barn?

Hva påvirket deg som barn? Hva har påvirket deg til å bli den du er idag? Hva har påvirket deg underveis? Venner, familie, det du planla nøye eller «tilfeldighetene»?

Da jeg for en del år siden ble bevisst at kunsten min skulle ha en mening, at den skulle formidle noe som andre kunne se som viktig i livene sine, begynte jeg å bruke farger og strøk bevisst.

Jeg skjønte, med erfaringer fra mitt eget liv, at vi hadde en indre kraft det var viktig å bli klar over. Hva var forskjellen på å mestre og ikke mestre? Gi opp eller ikke gi opp?

Det kan være mange forklaringer, men jeg forsto at det å brenne for noe, være lidenskapelig opptatt av noe, det var viktig.

Jeg skjønte også at det å få kontakt med den indre kjernen i seg selv, det var nøkkelen til noe godt.

Strøkene ble livlige, de ble energiske, fargerike, åpne, de skulle gi en gnist til betrakteren. Jeg ønsket å formidle en kraft, som kunne tas i bruk i situasjoner som krevde styrke og mot..

Gjennom hele oppveksten blir vi fortalt hva vi bør gjøre..sånn og slik…du burde, skulle, ikke la deg lure, jeg hadde ikke gjort det på den måten..ja, rådene er utallige, og de er også ofte velmente..

Et samfunn, fullt av støy, med krav som er umulig å etterkomme.

Etter hvert forsto jeg at jeg ville bli ulykkelig om jeg skulle fortsette å «tekkes» alle formaningene.

Tittelen til mitt nyeste maleri er «Sårbart Ego». En figur som jeg gjenkjente som sår og vemodig, en figur, enkel og ærlig, følte jeg selv. Og jeg måtte la den få lov til å forbli slik.

Egoet er personligheten vår. Egoet trenger ros og bekreftelse for å fungere godt. Egoet er speilbildet vi har skapt gjennom påvirkninger fra miljøet rundt oss.

Min utstilling, i Galleri Pingvin, har temaet «Værekraft». Kraften å være til stede, i oss selv, med oss selv. Et forsøk på å forlate historien som er skapt av alle de andre. Fra nå av vil jeg skape historien min selv.

Hva ser du i «Sårbart Ego?

Værekraft og Sårbart Ego er begreper som Kristin Flood har brukt i sin seneste bok "Værekraft". Jeg kan anbefale boken.

Til venstre: Ny retning

I midten: Sårbart Ego

Til høyre: Nær

Alle utsilt i Galleri Pingvin, Møllergata 13, Oslo, til og med 28.november.

Hyggelig om du deler eller legger igjen en kommentar i kommentarfeltet.

Følg meg også på https://www.facebook.com/kariart.net/?ref=bookmarks

Kontakt oss

Takk for innsendingen din!

Recent Posts
Search By Tags
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
Follow Us
bottom of page