top of page
Featured Posts

Et "veiskille", hvor skal du gå? A "road fork", where to go?


Bilde: 1 år gammel og har startet på "min vei".

Veien hjem

Å reise fra noe og vende seg mot det nye, ukjente og fremmede. Har du opplevd den lange veien foran deg som synes spennende og skremmende? Du er ung og har ikke erfaringene du gjerne skulle hatt. Du har balasten du fikk med deg, på godt og på vondt, og justeringene kommer etter hvert som du trår skrittene.

Disse skrittene som blir til livet ditt.

Jeg vokste opp på den trygge gården, mye glede, men også en hverdag av utfordringer. Jeg husker tørkesomre da vi måtte kjøre vann til dyrene, regnsomre da kornet sto i vann, og det nesten var umulig å få det inn før vinteren.

Men jeg var barn og lekte, klatret, og lekte, vi var barn, som lo, som klatret, ja og lekte…

__________

Videregående var ferdig, eksamen bestått, søknader sendt, bilen sto pakket med tingene jeg trengte.

Det var nå jeg skulle vise at jeg klarte meg på egenhånd. Jeg husker jeg gråt under dyna første natten. Men det var ingen vei tilbake.

  • En stor verden, nye mennesker, noen til å stole på, andre ikke, kunnskap, erfaringer, glede, fortvilelse, latter, gråt, savn,..

Kjenner du deg igjen? Å oppdage at livet består av oppturer, nedturer, men at det likevel kan være fint, ja at det faktisk er slik det skal være..

Årene som gikk og utfordringen ved å mestre det hele ga meg en ny innsikt, jeg begynte å forstå at livet var mitt, at det var jeg som måtte ta valgene, stegene, at det var jeg som måtte utforme det hele. Det var ikke slik at alt kom helt enkelt til meg. Jeg måtte lete, finne ut hvem jeg var! Kan du kjenne deg igjen i dette?

Og som da jeg var barn fant jeg frem fargene…jeg ville uttrykke meg på min måte, et språk som var mitt, som gjerne kunne tolkes og gi andre innsikt.

Jeg vil gi deg fargene, jeg vil gi deg erfaringene, og jeg har festet dem til lerret slik at du kan ta del i dem.

For om du ikke har samme historie som meg, vet jeg at vi mennesker har noe felles, noe vi ikke helt klarer å sette ord på.

Jeg er på min reise, du på din, du har din gave, jeg min. Nå kommer jeg "hjem" med utstillingen til hjembygda, Kråkstad, i Ski, her jeg gikk på skole, her jeg var med venner, spilte håndball, løp i skogen..og så mye mer.....

Slik ble maleriet og historien «Veiskille» til. Mennesker til stede, nye veier å gå, og jeg har valgt å kalle utstillingen i Ski Kunstforening, 8.-22.oktober for «Veien hjem».

Bilde brukt i plakaten:

"Veiskille"

60x80cm

Akryl på lerret

Hyggelig om du har lyst til å like eller dele, og du er hjertelig velkommen! til åpning 8.oktober. Da vil jeg spille et stykke på piano, lese dikt og filosofere..sette det sammen til en "helhet". Håper å se deg.

Kontakt oss

Takk for innsendingen din!

Recent Posts
Search By Tags
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
Follow Us
bottom of page