top of page
Featured Posts

Å løfte hverandre - to encourage each other..

Å løfte sammen, med andre, dele, hjelpe, støtte, ta imot når det trengs, se og bli sett!

Er det noen av dere der ute som ikke synes dette er viktig? Kanskje noen ikke tenker over det, tar det som en selvfølge, en skal gjerne ha blitt «pushet» litt for å bli oppmerksom …men jeg vil tro at dere har opplevd situasjoner der dere har hatt behov for det jeg nevner. Jeg har det! og jeg vet at viktigheten av å prøve å forstå hverandre, er vesentlig.

Jeg tenker at jeg er heldig, jeg fikk mitt liv til å utforske, erfare, leve! likevel med noen utfordringer! Men når det var som vanskeligst, kjente jeg «noe» inni meg, som var sterkt, jeg kjente det som en kraft, en styrke, og jeg kjente en glede over å mestre og få til! Har du hatt en slik fornemmelse?

For livet mitt ble annerledes enn jeg trodde det skulle bli. Derfor måtte jeg legge planer på nytt, bli kjent med ressurser jeg ikke visste jeg hadde. Dette var ikke bare krevende, det var spennende og!

Å ha mennesker rundt deg som kan være støttespillere, mennesker som skjønner noe av det du er «oppe i» er et «must».

Jeg har vært så heldig å oppdage, eller rettere sagt, de oppdaget meg, eller vi hverandre…vet sannelig ikke hva som skjedde, men nå har vi hvertfall kontakt!

Jeg er så heldig å få samarbeide med fantastiske Mette Oskarsen i www.hjertegod.no.

Mette vet så godt hva som er viktig, vet hvor skoen trykker. Hun har selv opplevd en historie som gjør at hun gjerne vil hjelpe andre.

For noen år siden ble det fremmet en «null-toleranse-regel» i forhold til mobbing. Jeg vet ikke hvor mange kroner som er blitt brukt til kampanjer i forhold til dette. Likevel leser jeg stadig nye, triste, historier om mennesker, små og/eller stor, som plager hverandre til det uutholdelige.

Mette og Hjertegod jobber inn mot idretten, skolen og næringslivet. Det er en kamp som aldri må slutte. «Stopp mobbing!» - «Du er god nok!» - «Det er lov å bry seg!» Les mer på hjemmesiden til Hjertegod.

Jeg er også så heldig å bli kjent med May Ruud Tennebø. Hun jobber med et prosjekt i Uganda, »som skaper bro til kunnskap, refleksjon og selvledelse for gateungdommer i Uganda.»

Og det er rørende å høre historiene hun forteller.

Jeg kommer tilbake til samarbeidet med Mette og May senere. I mellomtiden forbereder jeg meg til å skape mer av «Den levende kunsten», den har allerede blitt presentert for mennesker som bor i andre verdensdeler og land der mennesker ikke har samme muligheter som i Norge. Og jeg opplever virkelig at kunsten blir «levende» gjennom disse flotte menneskene.

Som dere kanskje har fulgt med på, utvider jeg her hjemme med et nytt og større atelier. Gleder meg veldig til å flytte inn, få lys gjennom de store vinduene med utsikt til hagen. En utsikt mot verden, tenker jeg.

Kunst kan være med å hjelpe. Kunst åpner øyne. Kunst åpner hjerter. Kunst åpner veien inn til rommet der vi har lagret minner som kjennes «glemt». Kunsten henter frem.

Kunst oppleves på tvers av språk, kultur, nasjonalitet, religion og skal være en «døråpner» til å forstå hverandre.

Og det er flere som løfter. Jeg har en fantastisk mann, han støtter, motiverer, er med å lage det nye atelieret. Jeg er virkelig takknemlig. Jeg hadde aldri klart dette alene.

"Brottsjø" er årets "HJERTEGODBILDE" 2016.

"..og indikerer et møte i havets strømninger som skaper en total endring som alltid fører til noe bedre. I dette tilfellet menes holdningsendring ved å fremme verdiene du er god nok, stopp mobbing, det er lov å bry seg."

Det blir nå laget som Gicleetrykk, og du kan få kjøpt det i KariArt Nettbutikk. Det er 40x40cm.

Ved å kjøpe "Hjertegodtrykket 2016" støtter du Hjertegod og arbeidet med å starte en "Hjertegod Camp" for barn og ungdom. Les mer på http://www.hjertegod.no/hjertegod-camp/

Om du skulle ønske å "like" og dele, er det veldig hyggelig.

Kontakt oss

Takk for innsendingen din!

Recent Posts
Search By Tags
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
Follow Us
bottom of page