top of page
Featured Posts

Slik tenker du fargene..

Hvilken farge er din farge?

Tenker du noen gang på hvorfor du liker akkurat de fargene du gjør? Kan det f.eks ha med minner å gjøre eller kanskje med arv? Har du noen gang gått til fargeanalyse for å finne ut hvilke farger du bør kle deg i?…Alt etter om du har blå øyne, grønne, gråblå, brune, ja, hva med fargen på håret…?

Ikke alltid til å bli klok på, og det er ikke altlid jeg føler meg mest vel i de fargene «ekspertene» sier jeg bør gå med heller. Dessuten er det slik, har jeg hørt, at man kler kaldere farger med årene, det sier min frisør. :-)

Hvordan velger du farger til hjemmet ditt? Er du bevisst fargevalg i stuen din…eller soverommet? Om du liker å kle deg i blått, velger du da blå sofa og et blått bilde på veggen?

Energi og følelsen av å være mobil

Da jeg var liten jente, et par år, tror jeg, fikk jeg en rød trehjulssykkel. Jeg er ikke sikker på om det er denne sykkelen som er årsaken til at jeg er så glad i den røde fargen, men denne sykkelen husker jeg såå utrolig godt. Jeg elsket å tråkke rundt på tunet (jeg vokste opp på gård med masse tumleplass), fikk skikkelig fart på hjulene…etter hvert ble jeg så stor at jeg fikk lov å sykle ned aleen for å hente posten. Det var stas!

Rødt har alltid vært den fargen jeg har likt aller best. Den gir meg først og fremst energi, masse energi! Men den minner meg også om kjærlighet,..og lidenskap! Et rødt hjerte som banker, at det er viktig å elske, elske noe, elske noen..

Variasjon og nyanser

Jeg tenker mye på fargene før jeg starter å male et bilde. Selv om jeg elsker den røde, blir jeg lei om jeg alltid skal bruke den. Det blir som å spise laks på brødskiva hver dag, om det er aldri så sunt og godt, trenger man forandring. Fargene gjør noe med deg. Noen dager trives jeg med litt dusere farger, noen dager må jeg ha noe som minner meg mer om en stor sol, fordi jeg trenger det…oppmuntring…forventning..

Så akkurat av denne grunn, elsker jeg å blande fargene…det oppstår stadig nye, rødt med gult, oransje, enda mer gult…med grått med hvitt, ja blått, kald blå, varm blå…Før likte jeg ikke grønt i bildene mine, synes det passet bedre i naturen..men nå blander jeg meg grønnfarger også, syrlige, duse…..jeg blander, og det kjennes magisk!

Hvitt kan også bli til farge

Den hvite fargen (hvitt er jo ingen farge:) er for meg hellig, den er et fristed. Den er minner, den er hvile, den avgrenser, den opphøyer og forsterker… Jeg kan blande den hvite også, ingen tvil om at det da kan betegnes som farge…duse, sarte, varme, kjølige nyanser av hvitt, ..jeg elsker det! Kjenner du deg igjen i fargesirkelen?

Jeg kjenner jeg begynner å bli hel, jeg kjenner jeg trenger fargene,..like som jeg trenger forskjellig mat for å ha en god helse, oppleve forskjellige steder og kulturer for å kunne forstå, kjenne mennesker med forskjellige personlighetstrekk for å få perspektiver..

Jeg erkjenner at min kunst, den må på en måte være fargerik. Du trenger fargene for å utforske, for å leve, de gir næring, som regnbuen, som havet, som himmelen…hvem ville vært det foruten?

Tilbake til rommet du befinner deg i..det fysiske, det mentale,..fyller du det med farger, de fargene du trenger akkurat denne dagen? En veiledning, en fargeanalyse er vel og bra, men hvilke farger kjenner du er gode å ha?

På gallerisiden min kan du boltre deg i farger, lete, fundere, hva slags farger har hun blandet her, mon tro? Hvorfor denne fargen akkurat her?

Jeg håper du har lyst til å utforske fargene, og om du ønsker å kommentere i kommentarboksen under eller sende meg en mail, setter jeg utrolig pris på det.

Her kan du finne bilder fra 2014, 2013.

Her kan du finne bilder fra 2012 og eldre.

Se også den fargerike «Mitt Barn-serien ved å trykke her. (Visste du forresten at gult er den fargen barn tidligst får øye på?)

Her kan du bestille maleri eller trykk.

Jeg har dager i alle farger, jeg, bare ikke grå. Sitat Wenche Foss

http://www.kariart.net

https://www.facebook.com/kariart.net

Kontakt oss

Takk for innsendingen din!

Recent Posts
Search By Tags
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
Follow Us
bottom of page