top of page
Featured Posts

"CHANGES" - en forskjell som kan merkes, er du med?

«Changes» - Vær med å gjøre en forskjell…en god tanke, en god avgjørelse kan være den endringen som vil få betydning for mange!!

Late sommerdager, men likevel «til stede»..

Sommer, doven, lat….men ikke for mye, ikke for lite, ikke glemme tanker og mål man har satt seg, da vil nok høsten komme brått på.

Men sommeren gir avkobling, modning, ettertanke, tilstedeværelse….et pusterom før vi går videre. Det er så mye som venter. Hva har du planer om å gjøre denne høsten? Hva er det som opptar deg?

Jeg har brukt sommeren til å planlegge, vært med familien, jobbet i hus og hage, gått turer, vært på ferie, malt, lest aviser…og ….prøvd å unngå å tenke at klokken skal styre meg.

Konflikter og utfordringer

På FB får jeg ta del i mange innspill, noen mener slik, og andre slik…viktig for meg å se nyanser i de aktuelle sakene. Midtøsten-konflikten, hver dag kommer det de forferdeligste meldinger…hva kan vi gjøre? Maktesløshet.

Ja, hvordan kan vi finne løsninger, jeg har lest og vært opptatt av å finne ut av det gode og det onde, hva er det som skiller? Det som for noen kan se helt grusomt ut, er for en annen kanskje ikke så ille? Hva vil vi kjempe for, hva er verdt å kjempe for?

Hvis jeg googler «Det ondes problem» finner jeg utallige varianter av meninger….jeg har lest «Jobs bok», jeg har lest Buddhas askese under fikentreet, et forsøk på å finne svaret på opphavet til lidelse… her er det vanskelig å enes, ser det ut til.

Bruke kunsten til å fokusere

Som kunstner er jeg så heldig å få lov til å bruke et språk som formidler via farger, former og linjer..jeg maler en «følelse» av noe…

Hva tror du om denne «følelsen av noe»? Kan den nå fram, over landemerker, gjennom språklige og kulturelle barrierer, på tvers av religioner? Er det mulig å skape en fellesskapsfølelse, noe vi kan gjenkjenne oss i, mange?

Det er dette jeg tenker på, håper på..

Viktig tema, å endre noe, noe som endres

I september skal jeg ha min første solo-utstilling i Wien. Temaet er «Changes». Jeg har tenkt mye over temaet. Når jeg får lov å vise kunsten min rundt om i verden, vil jeg gjerne bruke stemmen, bildet mitt til å sette fokus på noen av de tingene jeg synes er viktig.

Og jeg tenker at «Changes» forteller meg…at hver tanke, kan bety en stor, hvertfall liten :) endring for hver av oss.

Hele livsløpet består av endringer. Vår følger vinter, natt følger dag. Vi eldes enten vi vil eller ei. Mennesker fødes, mennesker dør. Hver liten celle i kroppen endres og eldes, hvert sekund.

Likevel tenker jeg det er viktig at vi gjør noe, alle sammen, både du og jeg…

Mange, positive, gode beslutninger, en bølge, en energistrøm av gode, positive tanker, hva tenker du om det?

Ibsen og Noras "Changes"

Jeg har malt «Noras magiske dans - Tarantella» i et Dukkehjem av Ibsen. Hva betydde det ikke for Nora at hun tok mot til seg, til å danse lik en besettelse? Det betydde virkelig en endring i livet hennes..

IMG_0221.JPG

"The magic Dance - Tarantella" - akryl på lin/polyester, 80 x 80 cm

Og Chopins musikk som fikk store konsekvenser..

Jeg har malt «Pianisten», jøden Wladislaw Szpilman som reddet livet til mange under den 2. verdenskrig. Som en av svært få jøder overlevde han Warszava-ghettoen fordi han ved sitt pianospill (Chopin) trollbant fienden…helt utrolig! hva musikken kunne uttrette i denne situasjonen.…..for å nevne noe…..

P1000338.jpg

"The Pianist" - akryl på lin/polyester, 75 x 120 cm

Sommeren har vært viktig for meg..

Jeg søker en tydelighet i det jeg ønsker å formidle..

Jeg ønsker å ytre…sette fokus på …

En energistrøm som kan kjennes

Changes…jeg forsøker hele tiden, ….gode, positive tanker, avgjørelser…

Er du med..skal vi sammen lage den kraftigste, magiske energistrømmen noensinne..som kan bekjempe, en motvekt mot det onde?

Vær med og trykke «liker» så vet jeg du er med….deler du, når vi enda flere!!! Nå har vi har startet, nå er vi igang!

Du kan også følge meg på FB her.

Kontakt oss

Takk for innsendingen din!

Recent Posts
Search By Tags
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
Follow Us
bottom of page