top of page
Featured Posts

Kan kunsten forklare noe? What can the art tell us?

Kan kunsten forklare deg noe?

Vinden blåser i trærne bak atelieret, jeg liker det. Det kjennes som liv, som energi og kraft som hjelper oss mennesker i en livssyklus, til å puste, bevege oss, leve..og jeg undres, hvor kommer den fra, vinden, hvor er den, hvor skal den?

Den får meg til å tenke på hvor avhengig vi mennesker er av hverandre, og hvor like vi er, innerst inne. Ingen kan leve helt alene. Vi er sårbare vesener, ingen kan leve uten frisk luft, mat, uten kjærlighet..

Vinden, ..kraften stryker ikke bare meg eller deg, den stryker alle og gjør ingen forskjell på oss.

Vår eksistens er avhengig av et samspill med andre mennesker og med naturen. «Av jord er du kommet, av jord skal du atter bli..»..? Men hvem er vi?

Jeg har laget en serie portretter som viser min undring over det som er deg, meg, det som er «oss». Titlene er «Det skjulte menneske». Dette fordi jeg synes det er spennende å se bak fasader, bak mekanismer og all beskyttelse vi gjemmer oss med.

Jeg er opptatt av hvordan mennesket lever sitt liv, du, og jeg, hvordan vi ser oss selv blant andre, hva vi ser i andre, andre i oss!! Jeg er opptatt av at vi skal finne sannheten om og i oss selv.

Kan kunsten vise vei? Kan kunsten oppmuntre oss til å se innover, dypere, stille noen spørsmål, finne noen svar? Masken er ikke oss. Vi har den for å beskytte oss.

Jeg har laget en serie portretter som viser undring over det som er deg, meg, det som er «oss».

Vinden er mildere nå, bare en svak bris før den stilner helt. Som en melodi tok den meg med på en tankereise, lot meg forstå at kraften, sannheten, pusten er i oss, «det skjulte menneske»..

Du kan lese mer om "Den levende kunsten" på

og følge meg på

Hyggelig om du liker og om du har lyst til å dele med andre. Tusen takk.

"The hidden man"/, 40x40cm , akryl på lerret

"The hidden man"/3, 40x40cm , akryl på lerret

"The hidden man"/2, 40x40cm , akryl på lerret

Kontakt oss

Takk for innsendingen din!

Recent Posts
Search By Tags
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
Follow Us
bottom of page