top of page
Featured Posts

And yet there was art...

Why art is so important. Hvorfor kunst er så viktig..

Jeg er i Wien denne uken da jeg skal ha soloutstilling i Gallery Steiner. Har gledet meg lenge, med sommerfugler de siste dagene :) har aldri vært i Wien tidligere.

Reiseguiden gir meg mange spennende steder jeg kan besøke, men er nødt til å gjøre noen prioriteringer…idag besøkte jeg LEOPOLD Museum.

Leopold Museum skiller seg ut fra andre bygninger her i Wien. Bygningen er moderne, hvit, minimalistisk. På veggen står skrevet..Gustav Klimt und Wien, 1900..Egon Schiele, die Weltgrøsste Samlung..and yet there was art, 1914-1918..Trotzdem Kunst, 1914-1918.

Det ble et sterk møte.

Jeg ble sittende der på krakken, benkene i utstillingslokalene, stirre på bildene,…det tok litt tid å bearbeide dem…for jeg måtte tilbake til historietimen, for å ta del, for å forstå. Første verdenskrig. Det tok egentlig ikke så lang tid, men jeg ble satt ut for en stund.

Jeg tenker over hvilken betydning billedkunsten har for historien. En historie Østerrike og Wien med denne utstillingen, temaene og verkene ønsker å synliggjøre som grusom, meningsløs, unødvendlig….en tid som har satt preg..

Jeg tenker på menneskene som led, på dem som var vitne til grusomhetene, på veggene var også tekster, «min bror…..min svoger….kom hjem….kom ikke hjem..»

Kunstnerne formidlet det hele på sin måte, men budskapet var det samme..sterkt!

Kunst er en viktig historieformidler, forteller…verkene bærer preg av at opplevelsene er bearbeidet, ..gjennom hvert sinn gis en stemme videre..

Jeg gikk ut med boken om Egon Schiele, østerrisk maler som levde fra 1890 til 1918. I løpet av sitt korte liv rakk han å visualisere en rekke hendelser og opplevelser….og jeg er mer enn noen gang opptatt av jeg skal ha et budskap i kunsten min.

P1000657.JPG

Temaet i min utstilling her i Wien er «Changes» a Tribute to Life. Vi trenger å minne hverandre på hvilken viktig rolle vi alle spiller i forhold til hverandre. Sette pris på, oppmuntre, forstå, slik at vi alle kan bruke vår styrke til å lage en enda bedre verden. Endring…til det bedre..slik at vår bror og søster alltid kan komme hjem igjen etter reise..

Jeg er veldig glad hvis du deler og liker, tusen takk. Skriv gjerne en kommentar.

www.kariart.net

Kontakt oss

Takk for innsendingen din!

Recent Posts
Search By Tags
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
Follow Us
bottom of page