top of page
Featured Posts

Hva forteller streken deg? What do the lines tell you?

Den ærlige streken som gir alt annet enn et fasitsvar

Har du tenkt over at en strek ikke bare er en strek? At en strek kan formes på mange forskjellige måter?

Å være kunstner betyr å utforske, ikke bare gjøre det en alltid har gjort. Det er spennende å fornye seg, finne nye muligheter både i maleriet og i en selv.

Den senere tiden har streken blitt viktigere og viktigere for meg. Jeg er inne i en periode hvor jeg utforsker streken på mange ulike måter, lar den få leke seg sammen med malingen eller lar den få sin egen plass slik at den kan vise seg selvstendig og tydelig.

Noen ganger blir den en gjenkjennelig figur, andre ganger mer mystisk, til å gruble over.

Har du lagt merke til det? At en strek ikke bare er en strek?

Jeg var på et tegnekurs for en tid tilbake, en anerkjent kunstner var læreren. Hun ble stående foran arbeidet mitt en stund, og plutselig vendte hun seg til de andre deltakerne og forklarte..ser dere her, denne streken er litt «annerledes», ekspresjonistisk, ..og tilbake til meg..hvordan får du den til egentlig?

Jeg ble jo veldig glad, selvfølgelig, at hun opplevde noe med «streken» min, og ekspresjonistisk er jo akkurat det jeg ønsker å være, uttrykke noe «innenfra», intuitivt, som du som betrakter kan kjenne deg igjen i.

Jeg leste akkurat romanen «Gaven» av Ellen Vahr. Den rørte meg. Hovedpersonen Annes søken etter å finne mening og kunne lykkes med sin livsgjerning. «Gaven» ga meg en følelse av nærvær til eget liv. Jeg kjenner igjen «livsnerven», urkraften vi har i oss til å utføre vår livs gjerning, det er dette som blir «streken» når jeg maler.

En strek er ærlig, den kan gjengi følelser, trist, glad, være utfordrende, sensibel. Kan du kjenne det?

Jeg ønsker å jobbe videre med streken i arbeidene mine, tenker at den ærlige, følsomme, utforskende streken skal få boltre seg slik livet forøvrig gjør det, minne på livslinjen vi alle har i oss.

Jeg ønsker å vise deg «streken» i noen av arbeidene mine for å gi deg eksempler på hva jeg mener. Og jeg er selvfølgelig spent på hva du opplever og tenker når du ser det.

Tittel: "Crossing the Border, 60x80cm, akryl

Jeg tenker at i kunsten er det viktig å ikke la strekene bli til to rette linjer, altså symbolet «er lik», eller noe som har en fasit, et svar. Kunsten skal være "åpen", tolkninger skal slippe til. Kunsten skal være pirrende, gi noe som føles meningsfylt og utviklende.

(Eksempler tegnet med tusj.)

Kunsten skal pirre, den skal skape nysgjerrighet, være åpen slik at du som betrakter skal finne de nye utfordringene i livet ditt, du skal finne inn til hemmeligheten som ligger bevart i deg selv, den levende kunsten.

Bildene finner du også på gallerisiden min.

De har titlene "The empty Bed", "Traces", "The Nest", "Close to" og "Symbiose".

Skal jeg fortelle deg noe? Jeg er i gang med å bygge nytt og større atelier. Håper det kan stå ferdig til jul. Da skal jeg invitere til "åpning", og har du lyst og anledning, ser jeg deg kanskje. Ellers er det mulig å bestille bilder fra hjemmesiden min, jeg har originale akrylbilder, tegninger, gicleetrykk og digitale trykk. Ta gjerne kontakt om du har spørsmål.

Hyggelig om du "liker" og del gjerne slik at andre også kan bli kjent med kunsten min. Du kan også legge igjen en beskjed i "boksen" nedenfor. Tusen takk!!

Med ønske om en fin dag....Kari Elisabeth

Kontakt oss

Takk for innsendingen din!

Recent Posts
Search By Tags
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
Follow Us
bottom of page