top of page
Featured Posts

Slik kan vinden kjennes/And thus the Wind might be felt

HITOM VINDEN ER DET STILT - Behind the Wind there is Silence

Maleri, akryl, kritt og blyant på lerret, 76x103cm

Visste du at når jeg lager bildene mine tenker jeg at de skal være "levende"? Det vil si at jeg gir dem mening og en historie hentet fra mine egne erfaringer i livet. Og jeg tenker også de skal være "levende" for deg! Du kan dikte din historie inn i dem, slik vi leser "mellom" linjene i en bok. Vi har alle vår bagasje som ligger dypt forankret i underbevisstheten. Slik vil vi lage våre egne fortellinger, ikke lik noen andres.

"Hitom vinden er det stilt" er fritt til å tolkes, akkurat slik du selv ønsker. En dag vil du kanskje se noe du ikke gjør neste dag. Et maleri eller kunstverk kan åpne nye dører og rom, være det stedet du trenger for å reflektere, fornyes, kjenne ro og aksept til å være deg selv.

Sitatet «Hitom vinden er det stilt» er hentet fra «Fuglane» av Tarjei Vesaas - bildet tilhører temautstillingen «Du er Du på jordens HJERTE som ble vist i Holmsbustuene og Litteraturhuset i Oslo tidligere i år.

Håper du får lyst til bruke bildet til å lete etter din egen historie. Hyggelig om du vil dele bloggen om du synes den engasjerer deg.

Min tekst kan du lese under bildet.

Beste hilsen Kari Elisabeth

- Vinden stormer, i trærne, i sjelen, lyden skremmer. Rusker i dem, det er mørkt, og de kjenner uroen de ikke ønsker å kjenne på. Trenge inn til et sted hvor de ikke lenger er sikre..

Du kjennes så sterk, du synes så sterk, kan vi komme inn til deg i denne gryende dagen?

Forfrosne ser de lyset, det løyer. Vingeslagene forflytter, kom, hitom vinden er det stilt! De kommer, kjenner varmen, hviler.

KEH/Den levende kunsten

--------

www.kariart.net

Hyggelig om du følger meg på sosiale medier; FB kunstnersiden og Instagram:

https://www.facebook.com/kariart.net/

https://www.instagram.com/karielisabethhaug/

Kontakt oss

Takk for innsendingen din!

Recent Posts
Search By Tags
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
Follow Us
bottom of page