top of page
Featured Posts

Inspirasjonsreisen - The journey of inspiration

Inspirasjonsreisen 25.juni-1.juli 2017

Møte med Peter Brandes og Børglum Kloster, krukken er 5 meter høy og veier 5 tonn!

Har du mulighet bør du oppsøke havet denne sommeren!

Og jeg visste med en gang hva den vise damen mente. Jeg hadde gått og kjent på det en stund at jeg lengtet tilbake. Det var flere år siden sist, vi hadde gjort andre prioriteringer, men nå skulle vi altså tilbake, min mann og jeg.

Flere spurte meg hvor vi skulle på ferie. Har du noen ganger hatt en følelse av forventninger til hva du skal svare? Noe som f.eks kan imponere? Langt av gårde, eksotisk, andre himmelstrøk…Noen ganger føler jeg det slik, men nei, jeg skal ikke det, jeg skal «over havet» slik vi gjorde mange ganger før. Ikke noe stort, ikke noe voldsomt å skryte av, jeg vil ha fred, jeg ønsker ro og nærhet til naturen, himmel og hav. Det får jeg her.

Hytten er enkel og koselig, vi blir ønsket velkommen med vakre blomster på bordet, ute som inne. Rent og pent, store vinduer ut slik at naturen også kan oppleves innefra. Helt perfekt.

Første dagen viser været seg fra en faretruende side, nesten som vi ikke kan huske det noen gang. Men selvfølgelig skal vi ikke resignere, vi skal ned på stranden, som vi alltid gjorde.. Litt i overkant, vertikalt regn og vind gjorde sitt til at vi ikke støtte på mange andre denne dagen. Jeg kom til å huske på Aleksander Kiellands novelle «Karen», hvor han beskriver vinden som den brutale overmakten som river opp dører og forhindrer folk fra å ta seg frem, det var i Krarup Kro, det, litt lenger sør, Kiellands skildringer gjorde inntrykk..:)

Jeg kan ikke helt forklare det, hva Vesterhavet gjør med meg. «Høyt under taket», skrev journalisten om det nye atelieret mitt, men så skal det også romme store bilder og slippe inn godt med lys! «Høyt under taket», er hva jeg opplever..jeg ser opp, bortover, utover, et rom så stort at det rommer all verdens bilder og all verdens lys! Jeg puster godt inn og tar et godt tak i mannen min. Jeg har altså valgt dette stedet til ny inspirasjon.

"Om du har mulighet bør du oppsøke havet denne sommeren"

Kunst er livet, livet er kunst, det blir slik for meg. Og kanskje du også kan kjenne at kunsten tar mer og mer tak i deg? At den åpne dører, inn til et rom…(slik vinden gjorde det).. som du ikke var klar over du hadde? Pirrer tankesett og følelser?

Et par kilometer fra sommerhuset vårt ligger Børglum Kloster. Vi var der tidligere også, det er helt magisk å kjøre veien ved de store kornåkrene, opp mot toppen ved den store vindmøllen, der ligger det, hevet over, med utsikt så langt øyet rekker…En atmosfære som rommer alt det «som var», «som er er», og «vil bli». Jeg kommer til å tenke på bildet jeg malte for en tid tilbake «The Past, The Present, The Future». Hva tar vi med oss av det som var? Hva tenker vi om fremtiden, hva bekymrer vi oss for? Hva gjør vi med det?

Jeg forsøker å leve ut det som er her og nå, «The moment is now»…»The power of being». Og jeg føler stemningen her på klosteret vil meg noe, nå…

Jeg betaler og går inn. Vakkert, vi besøker bygningene, hvor alt er ….som det var….alt unntatt katten som vi finner i himmelsengen…trodde den var utstoppet, men nei…den visste nok å finne sin plass..

Oppi alt dette finner jeg kunstneren med stor K. Brandes, Peter Brandes. Dansk kunstner som jeg ikke kjente til.

Jeg pustet ut.

Det ble en opplevelse. Møtet. Krukkene, maleriene, historien, uttrykket. Seks bøker får jeg med hjem…minnene….og inspirasjonen..

____________

Det var hit jeg skulle. «Om du har mulighet bør du oppsøke havet denne sommeren,» sa den vise damen.

Jeg var ved havet, og jeg visste det var hit jeg skulle…

Alt kan ikke fortelles, alt kan ikke forklares, hva tenker du? Hva er viktig for deg når du kjenner en dragning til noe? En følelse av noe?

I morgen reiser jeg hjem. En uke langs en strand, under høy himmel. Åkrene som modnes under solen, slik den gjorde den gang..

Jeg bringer med meg ny viten om at mitt og ditt liv ikke er tilfeldig, jeg bringer med meg viten om veien videre….og jeg er takknemlig.

The moment is "now".

«Den levende kunsten» - www.kariart.net

"The Past, The Present, The Future", acrylic on canvas

Motiv fra Peter Brandes krukke utstilt på Børglum Kloster

Utsikt fra klosteret mot Vesterhavet

Hyggelig om du har lyst til å dele bloggen, tusen takk. Mvh Kari Elisabeth

Kontakt oss

Takk for innsendingen din!

Recent Posts
Search By Tags
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
Follow Us
bottom of page