top of page
Featured Posts

Kjenner du til kunstneren Pollock?

Kjenner du til kunstneren Pollock?

Kanskje, om ikke er det ikke så rart, han nevnes ikke like ofte som Rembrandt, Munch, Picasso ol. Jackson Pollock var sentral i utviklingen av kunstretningen abstrakt ekspresjonime, amerikaner, født i 1912 og døde i 1956, det året jeg ble født.

Bryte grenser

Pollock hadde stor påvirkningskraft. Hans verker viser hvordan individet kan bryte grenser og utvikle sterke nye ideer. Hans malerier er blitt vist rundt omkring i verden med fokus på bl.a. frihet og demokrati, interessant, synes jeg.

Litt rar oppstart på en blogg, synes du kanskje, og hva har dette med meg å gjøre? Jo, dette er så interessant og nyfikent! Det er så utrolig hyggelig med overraskelser og bekreftelser, og det er derfor jeg ønsker å skrive en blogg om dette, ..det å bli sett og at andre ser det du holder på med.

Plutselig blir alt mer viktig, plutselig blir det lettere å stole på seg selv, være seg selv. Dette handler om kunsten min og hvordan jeg kan formidle den videre til deg der ute...at du skal synes det blir spennende å utforske bildene mine og uttrykket mitt. Det handler om bekreftelse på det jeg ønsker å uttrykke…og få støtte i forhold til dette. Det handler om at du skal få støtte til å gjøre mer av det du tror på.

Opp og ned

Jeg betror deg noe nå. Jeg betror deg erfaringer fra hverdagen min.

Ja, for jeg har hverdager hvor jeg føler meg ganske håpløs, av og til tenker jeg hva i all verden er det jeg driver med?…Andre dager kjenner jeg optimismen bruse i årene, hvor malingen og penslene kappes om å få være den førende..ideene tar ingen ende...dager hvor jeg er helt oppgitt og dager hvor jeg er helt utkjørt og nedtrykt.

Du kjenner deg om mulig igjen, er det ikke slik for oss fleste, at vi må takle utfordringene og oppturene som står i kø og venter?

Glad

Jeg ble så glad, denne dagen. Jeg fikk en mail. Blant mange mailer…snek det seg inn en som var vanskelig å unngå å se, den var litt «annerledes». Jeg åpnet den, og det var en invitasjon. For meg å skille mailene som er troverdige fra dem som ikke er?? Ikke lett, nei, over hodet ikke lett! Men jeg fikk en «magefølelse»….jeg googlet all informasjon og alle navn som sto nevnt, jeg pleier å gjøre det, for å i størst grad unngå å feile..

Jeg ble spurt…om jeg ønsket,… et av mine malerier omtalt i et italiensk kunstmagasin som en av arvingene etter Pollock. Jeg, .. en samtidskunstner.. samme «retning», samme tankesett som Pollock. Effetto ARTE Magazine, i et opplag på 30.000, disitribuert ut til kunstgallerier og kunstinteresserte over hele Italia..

Jeg takket JA!

Skjørt

Så forteller jeg deg dette, så skjørt for meg, og så viktig. Jeg har ofte «kvaler»..i forhold til å tore å stole på meg selv,.. tenker jeg skulle male mer slik som andre maler…det jeg ser andre får masse «likes» for.

Jeg tenker jeg er annerledes, men kanskje ikke.

Persis May Singh, kunstkritiker i New York, skrev om kunsten min slik:

She courageously goes beyond the given and familiar, pioneering new techniques and materials in order to expand her own vision.

Det var godt å se henne skrive dette, det betydde mye for meg å se uttalelsen på trykk… Det er utrolig fint å få høre at kunsten min knyttes til, kan sees i sammenheng med å «bryte grenser» til det å være fri.

Mennesket har uante ressurser og når man bryter grenser, tenker jeg at man gjerne ønsker å strekke seg mot noe nytt, sette seg nye, bevisste mål.

Strekke seg, være fri

Jeg ønsker at du skal oppleve noe spennende, godt når du ser på bildene mine. Noe som gir deg mening, noe som gir deg utfordring, frihet. Jeg vil så gjerne fortelle deg at du må bruke din kraft til å ikke kopiere andre, men til å bli deg selv, ja, den beste utgaven av deg selv. Jeg ønsker å fortelle deg dette med farger og penselstrøk, det er mitt språk! Det er dette jeg ønsker å fortelle deg når jeg maler…at du er god nok, at du må bruke din kraft, din energi….til å stole på deg selv, til å dikte, fantasere, ville leve ditt eget enestående liv. Til å komme i kontakt med deg selv.

Så sitter jeg her spent og venter…mai/juni….jeg gleder meg til å vise deg…en side i magasinet Effetto Arte..

Jeg googlet, det er alltid en sjanse for å bli lurt….jeg velger å stole på denne mannen, kunsthistorikeren som spurte meg om han ikke kunne få lov å vise min kunst…

Han valgte bildet Building the World. Det er rødt og hvitt, yndlingsfargene mine… mange mennesker, sort, grått og grønt… Building the World….

I would like to..

_________________________________________________________________________________________________

Ønkser du å lese hele kunstkritikken som Persis May Singh skrev, kan du trykke her.

Hyggelig om du har lyst til å dele og like siden min, tusen takk. Og jeg blir veldig glad for kommentarer i kommentarfeltet.

(I bildet over ser du klipp fra noen av mine nyeste bilder.)

Kontakt oss

Takk for innsendingen din!

Recent Posts
Search By Tags
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
Follow Us
bottom of page