top of page
Featured Posts

Who owns the Truth, who are you listening to?

Hva er sant, hva lytter du til og til hvem?

Overblikk, refleksjon

Etter en vinter med planlegging, målsetting, drømmer og håp, sitter jeg nå her i hagen og undres over hvordan alt har utviklet seg gjennom året. Katten raser over plenen, lykkelig over at ikke snøen lenger er til hinder for å nå toppen av kirsebærtreet.

Jeg har jobbet med tankene, tenkt positivt, om meg selv og andre og om arbeidet jeg utfører. Jeg har lest Katrine Aspaas`»Raushetens tid» og Ellen Wahrs «Drømmekraft». Jeg har lest «Livsfokus» med Sissel Rønnestad og en masse andre gode artikler som handler om å stole på seg selv, ville og våge. Jeg ser i kunstbøker til kunstnere jeg «elsker, jeg har lest om filosofer som ønsker å fortelle at de har funnet «sannheten».

Relasjoner til andre mennesker

«Den enkelte har aldrig med et annet menneske at gjøre uden at han holder noget af dets liv (K.E.Løgstrup, dansk filososf).

På norsk blir det omtrent slik, «man har en flik av en annens liv i sine hender». Det blir litt lettere å forstå.

Å stole på…er stadig en utfordring…(det er så mange som mener så mye)…og innen kunsten må dette være nesten like vanskelig som å klatre fjellsidene i Mont Everest (altså ikke umulig:).

Men du er avhengig ..eller står i et slags gjensidig forhold til menneskene rundt deg, enten det er gode eller mindre gode relasjoner. Møter du postmannen som er «grinete» en dag, blir du helt sikkert ikke i bedre humør du heller. Er han smilende positiv, smitter selvfølgelig det…det samme motsatt..

Overraskende, bekreftende

Litt rart, så fikk jeg en mail, fra Effetto ARTE som du vet jeg takket «ja» til.

Dette er en svært viktig bekreftelse. Har ikke tenkt så mye over Pollock tidligere, men dette ble en påminnelse på hva jeg egentlig holder på med. Abstrakt ekspresjonisme, følelser som skal få uttrykk, sinnstemninger som skal fokuseres på, underbevisstheten som skal «touches»…og på en måte som kan treffe deg i noe du kan «gjenkjenne».

Det umiddelbare, spontane

«Spontan og automatisk kreativitet», det umiddelbare, spontane, det som kommer fra «dypet» i deg selv..ingen kopi, usminket, uten masken. ..

I et møte med andre mennesker..

Løgstrup sier mye fornuftig, jeg har tenkt over det mange ganger…og også brukt hans ord til å beskrive bildene mine «To remove one part is to change everything». Ønsker du, les her. (Stilles ut på Galleri Telemark fra 19.juni.) Hvis man endrer «en liten del» av en helhet, vil det føre til endringer totalt sett…positive eller negative, det kan du styre mye selv, men endring blir det..

Mange gir deg oppmuntringer, du gir tilbake, stiller spørsmål, kritiserer..svært bra, mindre bra.

Noen ganger er du mottakelig, andre ganger ikke…

Hva gjør du når du er i tvil om hvilken retning du skal velge, skal du fortsette eller stoppe opp? Velger du å lytte, til hva, til hvem?

"Go for it"

Jeg ønsker å ta valgene som gjør at jeg kan ha fred med meg selv…ikke tenke at dette er det andre som har valgt for meg. Jeg kjenner jeg vil være ærlig, jeg ønsker å fortelle noe som er sant..for meg…da blir det ikke så viktig hva andre mener… jeg må bare «go for it».

Slik er det i kunsten min også, det jeg presenterer skal være «sant».. for meg. Og jeg ønsker å fortelle noe, gå min egen veg, stole på meg selv,…jeg synes vi alle skal det.

Katten mjauer høylydt oppe fra treet.

Jeg tenker gode, positive tanker,

jeg er takknemlig for katten,

for menneskene som gir meg erfaringer, utfordringer, og jeg ønsker å gi noe tilbake.

Jeg hjelper katten ned..

jeg oppsummerer..

godt med bekreftelse..

Jeg går til atelieret mitt og maler

det jeg tror på

og

tenker selv…at jeg er «noe»

nærmere..

«sannheten».

_________________________

”TO REMOVE ONE PART IS TO CHANGE EVERYTHING”

is refering to the Danish philosopher

K.E. Løgstrup that wrote

“The Ethical Claims” in 1956.

He claimed that “each human being has nothing to do with other people unless holding something of their lives”.

This is for me very important, the fact that man and life stand in a mutual relationship to each other.

What we do and how we behave have consequences for what will happen further.

This brings optimism and hope, because it matters how we live our lives.

To do positive deeds and to think positively will automatically produce positive results. Doing the opposite, development will be destroyed and postponed.

This is the reason why I am painting

“To remove one part is to change everything”.

(KEH)

________________________

Takk for at du er med meg og leser bloggene mine, det setter jeg stor pris på. Har du lyst til å dele det videre "ut i verden", er jeg svært takknemlig for det.

Om du liker kunstnersiden min på FB, får du automatisk oppdatering i forhold til blogger og kunsten min, trykk her.

Kontakt oss

Takk for innsendingen din!

Recent Posts
Search By Tags
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
Follow Us
bottom of page