top of page
Featured Posts

Hva slags kunst lager du egentlig? What kind of art are you creating?

Hva slags kunst lager du egentlig?

En person var innom utstillingen min «Det levende mennesket», han tok en liten titt, var ikke til stede på presentasjonen jeg hadde, men…

..etter noen dager møtte jeg han igjen.

«Har du vært i en litt dyster periode i det siste?»

«Ehh, nei, hva tenker du på?»

"Jeg synes bildene dine var så mørke, du hadde så masse lyse, flotte farger før."

Jeg måtte tenke meg litt om, ble litt overrasket..kjente en trang til å forsvare meg….nei…det var da mange lyse bilder der, mange farger…?

Samtalen fikk meg til å tenke…igjen..:) Reaksjoner og tilbakemeldinger er viktig…

Det er kanskje ikke så rart, at noen av bildene kan oppfattes som dystre. Mange av bildene har innslag av sort og mørk grå, som betegner og symboliserer de mørke kreftene, eller det trauste, solide, en styrke som gir oss jording og forankring. Som i «Escape» og «The loving child». Det er viktig for meg å arbeide med temaer, synliggjøre...

Så maler jeg altså ikke de vakreste, peneste bilder….blir de for pene, «klusser» jeg dem til litt.. det er slik jeg føler livet er. Hvem opplever bare lyse, glade dager? For meg er det viktig å synliggjøre at livet består av utfordringer, sette søkelys på. Jeg ønsker en ærlighet..

Jeg arbeider bevisst med å finne «nerven» som finnes i oss. Kraften, energien, styrken…..en strek som jeg ønsker skal berøre…

Og lyset er viktig, det skal finnes, det skal alltid være håp!

Er det ikke det kunst skal....sette tanker og følelser i sving? Jeg synes det var flott å få denne betraktningen fra "min tilskuer". Tilskueren skal få lov til å gjøre sin tolkning, og jeg bidrar med en "antydning". :)

"Hope", acrylic, 40x40cm

Kontakt oss

Takk for innsendingen din!

Recent Posts
Search By Tags
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
Follow Us
bottom of page